Glad Midsommar + ha nu en skön och avkopplande semester!!

Gl

Torsdag morgon och jag konstaterar att mitt bloggande blivit väldigt haltande den senaste tiden, jag har väl helt enkelt tvingats prioriterat annat. Eftersom det är Midsommarafton imorgon och semestertiderna redan är här så blir detta inlägg det sista ”regelbundna” för den här säsongen. Från och med vecka 32 räknar jag med återuppta mitt bloggande på nytt. Eventuellt kommer något enstaka inlägg i sommar, men det vågar jag inte utlova.

 

Jag vill så här inför Midsommar och semesterledigheten tacka dig som läst min blogg, ett särskilt tack till dig som kommenterat mina inlägg i vår. Till hösten avser jag att ändra inriktning en aning på mitt bloggande och lägga större tyngd på mitt samhällsengagemang och min yrkesmässiga vardag.

 

Passa nu på och njut av sommaren och ha en fantastiskt trevlig Midsommar!

 

Glada Midsommarhälsningar

 

Gert Ohlin


Vilken känsla!

Måndag morgon och midsommarveckan är här. Helgens segelflygning som utgick från gräsfältet ute på Kronobergshed gör mig fortfarande glad. Det här var första gången jag var i luften utan att flygplanet jag flög med hade några motorer. Känslan att flyga helt ljudlöst och bara ha hjälp av gravitationen som kraft var något helt fantastiskt. Det var förstås även mycket spännande att få ”spaka” lite själv också. Du som funderat på att prova segelflyg kan jag verkligen nu uppmuntra – det är en fantastisk känsla!

 

Förra veckans bloggande tog hastigt slut i onsdags, förhoppningsvis får jag tillräckligt med tid under resten av den här veckan.

 

Bilden ovan tag jag under inflygningen innan vi landade tryggt och fint på gräsfältet på Kronobergshed.

 

Ha nu en riktigt fin midsommarvecka önskar

 

 

 

Gert Ohlin


Hälsningar från Värmland

Onsdag kväll och jag sitter just nu på ett trevligt kursgårdsrum med utsikt över Frykensjön och lägger sista handen vid mina förberedelser inför morgondagens aktiviteter. Min utsikt påminner faktiskt en hel om den natur jag upplevde under min MC-tur till Skottland, så mina tankar ränner ofta i väg tillbaka till semestern.

 

Gårdagens inlägg kring vikten av att vi kommunicerar våra förväntningar på varandra med varandra har rönt ett visst intresse, vilket gläder mig. Förhoppningsvis har jag i så fall lämnat i ett litet bidrag till bättre relationer på arbetsplatserna.

 

Just nu är jag alldeles för fokuserad på morgondagens aktivitet för att kunna skriva något intressant, så därför återstår nu bara för mig att önska dig en trevlig lillördag.

 

PS OBS! att man har skilda övergångsställen för lammen i förhållande fåren i Skottland, skylten i längre bort visar på ett vuxet får. Ds

 

Gert Ohlin


Dåligt kommunicerade förväntningar är en mycket vanlig konfliktorsak

Tisdag kväll och jag precis checkat in på mitt flyg tillbaka till Stockholm/Arlanda där bilen väntar på en kvällstur till Örebro. Men vad gör väl det för någon med en sådan härlig semester i ryggen som jag har?

 

Dagens inlägg kommer jag att använda för att resonera lite kring behovet av att vi är bra på att kommunicerar våra förväntningar på varandra. Vi har alla förväntningar på varandra både i privatlivet och i arbetslivet. Eftersom min huvudsakliga kompetens finns kring arbetslivet kommer jag fortsättningsvis bara att resonera kring den miljön, även om likheterna med privatlivet är mycket stora. I arbetslivet har naturligtvis alla chefer förväntningar och krav på sina medarbetare samtidigt som medarbetarna har förväntningar och krav på sina chefer. Dessutom har vi alla förväntningar och krav på våra kollegor. Problem uppstår nästan alltid i relationen med varandra när dessa förväntningar och krav inte uppfylls. Enligt min uppfattning är detta en mycket vanlig konfliktorsak på arbetsplatserna idag. Inte sällan blir jag och mina kollegor involverade i konflikthanteringsprocesser och det är i dessa sammanhang som vi noterat detta. Grundproblematiken enligt min uppfattning är att det sällan som vi tillräckligt bra kommunicerar förväntningarna på varandra. När vi inte känner till förväntningarna på oss är förstås risken överhängande att vi inte lever upp till dessa.

 

Bilden ovan tog jag med min mobil när vi rastade vid sidan av Loch Ness – kan du se något sjöodjur?

 

Ha en trevlig tisdag kväll önskar

 

 

 

Gert Ohlin


Hemma igen!

Måndag kväll och jag har precis checkat in på mitt flyg till Helsingfors senare i kväll/natt härifrån Arlanda. Som sagt, i rubriken, nu är jag hemma igen efter en helt sagolik MC-tur till Skottland. De 17 dagar jag och frugan har fått tillbringa tillsammans med på vår MC runt om i Skottland och England tror jag blir årets höjdpunkt, allt har varit helt perfekt trots den oturliga punkteringen på vägen till färjan i Harwich. Nu löste sig detta ändå väldigt smärtfritt trots en fantastisk service av Carstens MC i Varde utanför Esbjerg i Danmark. Skulle du själv hamna i trubbel med din MC och är i trakterna av Esbjerg kan jag verkligen rekommendera en kontakt med Carstens MC i Varde. Bilden ovan är tagen uppe på det Skotska höglandet i samband med en bensträckare.

 

Är du som läser detta precis som jag en MC-fantast kan jag verkligen rekommendera en tur till Skottland – vilka härliga motorcykelvägar! Dessa måste upplevas då en beskrivning säkert låter väldigt underlig för alla dem som inte gillar livet på två hjul.

 

Men, nu är det vardag även för mig och i morgon kväll återkommer jag med lite tankar ifrån vårt grannland i öster dit jag är på väg om någon dryg halvtimma.

 

Ha en riktigt fin vecka önskar

 

 

 

Gert Ohlin


Hälsning från the streets of London

Det är trångt om saligheten i Londontrafiken, men inte stoppar det en smålänning. Imorgon blir sista dagen på vänster sida för då väntar färjan till Danmark.

Gert Ohlin

Bland sevärdheter och golfbanor

Det är inte alla som har prkerat 10 m från vattenhindret på 18e hålet på The Old Course i Sankt Andrews. Min MC-resa fortsätter här i Skottland mellan sevärdheterna och golfbanorna. Vädret, har jag förstått, är typiskt för årstiden och solen kunde gärna visa sig lite mer. Hittills har jag avverkat ca 150 mil så vi har sett stora delar av landet. Jag återkommer från England om några dagar!

Gert Ohlin

Slalom mellan fråren och Skottska höglandet samt frustande sjöodjur

Sedan några dagar åker vi nu runt i det fantastiska Skottska landskapet. Idag och igår är det rena sommarvädret med 25 grader och sol! Trevlig helg önskas från Skottland!

Gert Ohlin

RSS 2.0